Yodfat in Misgav Council, Northern District, Israel — West Asia (the Levant in the Middle East)

Ancient Yodfat

Inscription.

על גבעה זו שכנה בתקופת הבית השני העיירה היהודית יודפת. נראה שראשית ההתיישבות על הגבעה בתקופה ההלניסטית במאה השלישית לפסה"נ. תחילה התקיים כאן יישוב נוכרי ששמו נקשר לשמה של נסיכה סְלָווקית בשם "יוטפה".
בשלהי המאה השנייה לפסה"נ כבשו מלכי בית חשמונאי את הגליל, ושם היישוב היה ליודפת. העיירה השתרעה על שטח של כ-47 דוגם והתפתחה מראש הגבעה לכיוון המדרונות והשלוחה הדרומית. 4,500 התושבים שחיו במקום התקיימו מחקלאות ומלאכה. בשנת 66 לסה"נ, עם פרוץ "המרד הגדול" (מרד
2. Ancient Yodfat Hill
החורב]), הייתה יודפת אחת מ-19 יישובים שביצר מושל הגליל יוסף בן מתתיהו. סוברים ששימשה מפקדתו בגזרה המערבית. בקיץ של שנת 67 התנהל כאן הקרב הראשון בין היהודים המורדים בפיקודו של בן מתתיהו לבין כ-60,000 חיילי הצבא הרומי בפיקודם של אַספָסיָאנוס וטיטוס בנו.
3. Ruins on Yodfat Hill
בשנים 2000-4992 נערכו באתר חפירות מטעם אוניברסיטת רוצ'סטר ורשות העתיקות

On this hill stood the Jewish town of Yodfat (Jotapata), which was probably first settled in the 3rd century BCE, and was conquered by the Hasmoneans in the 2nd century BCE. The town, covering an area of about 4.7 hectares, grew from the northern hilltop to the southern slopes. Before the Great Revolt it had about 1,500 residents, who sustained themselves on agriculture and crafts. In 66 CE Yodfat was one of 19 Galilean communities fortified by Josephus Flavius, and probably served as his command post in the western sector. Here in 67 CE the first battle of the Great Revolt was waged in between the Jewish rebels, under his command, and a Roman army, numbering some 60,000 troops, under The command of Vespasian and his son Titus. Excavations were carried out here by the University of Rochester of New York and the Israel Antiquities Authority, from 1992 to 2000.

Arabic:
پودفات القديمة بنيت

على هذه التلة البلدة اليهودية يودفات في فترة الهيكل الثاني. ترجع أول بلدة في هذا المكان ربما إلى العصر الهليني في القرن ال-۳ ق.م كبلدة وثنية، ويبدو أن المكان ارتبط باسم أميرة سلوقية تدعى «يوطفا» وتحول لاحقا، مع احتلال الجليل على يد ملوك الحشمونائيين في أواخر القرن ال -۲ ق.م إلى الاسم العبري - پودفات. امتدت البلدة على مساحة ۶۷ دونم تقريبا واتسعت تدريجيا من رأس التلة نحو المنحدرات جنوبا. قبل الثورة اليهودية عاش هنا حوالي 1,500 شخص اعتاشوا على الزراعة والحرف اليدوية. في عام 16 م، مع اندلاع الثورة اليهودية الکبری کانت پودفات واحدة من بين ۱۹ بلدة قام حاكم الجليل يوسف بن متتياهو بتحصينها وعلى ما يبدو كانت مقرا له في الجبهة الغربية. هنا جرت في صيف عام ۱۷م، أول معركة بين الثوار اليهود بقيادة بن متتياهو والجيش الروماني البالغ حوالي 60,000 جندي بقيادة فسباسيانوس وابنه تیتوس . بين الأعوام ۱۹۹۲-۲۰۱۰ جرت في الموقع تنقيبات اثرية من قبل جامعة روتشستر في نيويورك وسلطة الآثار الإسرائيلية.