Caherdaniel in County Kerry, Munster, Ireland — Irish South-West ((Éire) North Atlantic Ocean)

Bóthar an Ime / Bóthar an Chuinsailéara

Butter Road / Daniel O'Connell's Road

Tá aithne forleathan ar an mbóthar seo, a bhí in úsáid san ochtú agus sa luath-naoú chéad déag, faoin dá anim seo. Iompraíodh im ó Chiarraí Theas ar an mbóthar seo go dtí margadh an ime i gCorcaigh. Luadh an bóthar freisin i measc na coitiantachta leis an gCuinsailéar, Dónall Ó Conaill. Bhí tionchar mór ar stair na hÉireann agus na Breataine ag na turasanna go dtí Baile Átha Cliath agus Londain a thosnaigh sé ar an mbóthar seo.

This road, which was in use during the 18th and early 19th centuries, is often known by either of these two names. Butter from South Kerry was transported along this road to the butter market in Cork. The road was also associated in the popular mind with the Liberator, Daniel O'Connell, whose journeys along it towards Dublin and London were to have such momentous effect on Irish and British history.

Patriots & PatriotismRoads & Vehicles.

Adjacent to the green post box