Norrmalm in Stockholm, Stockholm County, Sweden — Northern Europe (Scandinavia)

Warodellska Huset / The Warodell House

Inscription.   Huset, uppfördes 1854 för handlanden Lars Johan Warodell efter ritningar av arkitekt Fredrik Wilh. Scholander. Biografen Skandia är en tillbyggnad från 1920-24 ritad av arkitekt Ragnar Hjorth. Biograf-inredningen är utförd av arkitekt Gunnar Asplund och räknas som en höjdpunkt i 1920-talets interiörkonst.

Main building from 1854. Annex was built for the Skandia cinema 1920-24. Cinema interior by architect Gunnar Asplund. It is considered as a highpoint in the interior design of the 1920s.

Erected by Samfundet S:t Erik.

2. Warodellska Huset / The Warodell House Marker - Wide View