Ålesund, Møre og Romsdal, Norway — Northern Europe (a Nordic Country in Scandinavia)

Kiperviktorget

Inscription. Anlagt første gang: 1880
I sin nåværende form: 1995
Ansvarlig arkitekt: Sandbakk & Pettersen
Eier: Ålesund kommune

Byen har tidligere hatt flere torg og også en Torghall. Av disses har Kiperviktorget beholdt en spesiell posisjon som tradisjonsrik møteplass og handelsplass, og er for de fleste ålesundere Torget med stor T. Opprinnelig grenset Kiperviktorget til sjøen med sjøtrapper. Senere utfyllinger og vegbygging har avskåret den forbindelsen.

(English translation:)
Established for the first time: 1880
In its current form: 1995
Responsible architect: Sandbakk & Pettersen
Owner: Ålesund municipality

The town has previously had several squares and also a Town Hall. Of these, Kiperviktorget has retained a special position as a traditional meeting place and trading place, and is for most Ålesunders Square with a capital T. Originally, Kiperviktorget bordered the sea with sea steps. Later fillings and road construction have cut off that connection.

Erected by Lions Club.