Bygdøy in Oslo, Norway — Northern Europe (a Nordic Country in Scandinavia)

Kong Oscar IIs Samling

Caption (bottom left): Kong Oscar IIs Samling før innlemmelsen i Norsk Folkmsuseum, 1904.
Inscription. Fra 1881 fikk Kong Oscar II's av Norge og Sverige flyttet fem gamle bygninger til folkparken på Bygdø Kongsgård, Bygningssamilngen regnes som verdens første friluftsmuseum, og var resultat av samarbeid mellom kammerherre Christan Holst og Fortidsminneforeningen. Bygningene skulle representere sæegne eldre norske bygninger og samtidig vise kongens interesse for Norge.
En 1700-talls peisestue fra gården Hove i Telemark (182) ble biggest i ble oppført i 1881, Store deler av interiøret fugte med og senere ble stua rikere møblert for å vise bondens liv og virke.
Stavkirken (181) som ble bygget i Gol i Hallingdal på 1200-tallet, ble oppført in 1884. Bare en tredjedel av materialene ble ansett for å være fra middelalderen. Disse ble flyttet til Bygdøy og resten av kirkenble rekonstruert med Borgund stavkirke Sogn som forbilde.
Loftet fra gården Berdal i Telemark (183) bel kjøpt av Kongen i 1885. I Kong Oscar IIs Samling ble loftet brukt som utstillingslokale med gjenstander fra den kongelige samlingen. Takvinduer ble laget for å gi lys til utstillingene.
Loftet fra Rolstad i Gudbrandsdale (184) ble oppført i 1887. Loftet er fra 1300-tallet og representerer den middelalderske lafteteknikken findalslaft.
Selet fra Støylsemne (185) i Valle i Setesdal er trolig fra 1500 årene. Den er reist på tufted
etter årestua fra Kjelleberg (1), som kom hit i 1887 og ble flyttet til museets Setesdalstun i 1913,
Potalen (186) kom fra Den norske lndustri og Kunstudstilling i Slottsparken i 1883. Etter utstillgen ble portalen inngang til bygningssamlingen og markerte skillet mellom folkeparkens områder.
I 1907 ble Oscar IIs Samling innlemmet i Norsk Folkemuseum,

(English:)

King Oscar II's Collection

Starting in 1881, King Oscar II's of Norway and Sweden had five old buildings moved to the public park at Bygdo Royal Manor. The collection, reckoned to be the world's first open-air museum, was a result of cooperation between the King's Chamberlain, Christian Holst, and the Society for the Preservation of Ancient Monuments. It was meant to represent characteristic older Norwegian buildings, and at the same time demonstrate the King's interest in Norway.
An 18th century farmhouse from Hove farm in Telemark was erected in 1881. Much of the interior was included, and the house was later more lavishly furnished to showcase life and work of the farmer.
The Stave Church (181) was built at Gol in Hallingdal in the 13th century, and re-erected here in 1884. Only one third of the materials were thought to be medieval, and these were moved to Bygdøy. The rest of the church was reconstructed, modelled after Borgund stave church in
2. Gol Stave Church (181)
Sogn.
The storehouse from Berdal farm in Telemark (183) was bought by the King in 1885 and used to exhibit objects from the royal collection Windows were added in in the roof to provide light for the displays.
The 14th century storehouse from Rolstad in Gudbrandsdalen (184) was re-erected here in 1887. It represents a medieval log construction technique.
The summer dairy cabin fro Støylsemne (185) in Setesdal is thought to date from the 15th century, It was built on the site of the open-hearth farmhouse from Kjelleberg (1), which arrived here in 1887 and was moved to the museum's Setesdal farmstead in 1913.
The portal (186) stems from the Norwegian Industrial and Art Fair in 1883.
Oscar II's Collection was incorporated into Norsk Folkmuseum in 1907.