Amsterdam, North Holland, Netherlands

Kalkmarkt 7

By Andrew Ruppenstein, March 15, 2019
Inscription.   Eind 1999 heeft dit zeventiende-eeuwse huis zijn rijk geornamenteerde halsgevel teruggekregen Deze top was rond 1900 wegens bouwvalligheid vervangen door een eenvoudige lijstgevel. Aan de hand van oude foto's en tekeningen en door vergelijking met gelijksoortige gevels werd de top gereconstrueerd. De top bestaat uit een fronton in driepasvorm met borstbeeld, alsmede klauwstukken met siervazen en lambrekijn. Het borstbeeld bleek nog in de tuin aanwezig. De overige onderdelen werden door Atelier Snoep en Vermeer gehakt uit ruim veertien ton kalksteen.

De Vereniging Vrienden van Stadsherstel heeft het terugbrengen van de oorspronkelijke gevelbekroning financieel mogelijk gemaakt.

(English translation:)

At the end of 1999 the richly ornamented neck gable on this seventeenth-century house was restored. The top was reconstructed on the basis of old photos and drawings, and by comparison with similar facades. The top consists of a pediment in a three-step shape with a bust, as well as claw pieces with decorative vases and lambskin. The bust was still present in the garden. The remaining parts

were carved by Atelier Snoep and Vermeer from more than fourteen tons of limestone.

The Friends of Stads Herstel Association made financially possible the restoration of the original facade crowning.

Erected by Stads Herstel Amsterdam.

More. Search the internet for Kalkmarkt 7.