Norrmalm in Stockholm, Stockholm County, Sweden — Northern Europe (Scandinavia)

Spökslottet / Haunted Mansion (Scheffler's Palace)

Inscription. är ett köpmannapalats fran stormaktstiden, byggt 1699 - 1702 av Hans Petter Scheffler (spegelmonogram över smidesgrindama) med välbevarad inredning. Spökhistorier förknippas med ägaren Baltzar Knigge (död 1796) samt med ett nu försvunnet gravvalv i den stora trädgården. Lusthuset är från början av 1700-talet. Publicisten Lars Johan Hiertas familj ägde huset 1874 - 1924. Spökslottet var säte för ledningen för Stockholms högskola (universitet) 1926 - 1976 och rymmer nu universitetets representationslokaler.

This imposing mansion, formerly notorious as a "haunted” house, was built in 1702 by Hans Petter Scheffler, a successfull merchant. From 1926 to 1976 it was the chancellor's office of Stockholm University. There is an elegant summerhouse in the grounds.

Erected 2006 by Samfundet S:t Erik.

The marker is attached to the fence, to the right of the entry gate.