Cobh in County Cork, Munster, Ireland — Irish South-West ((Éire) North Atlantic Ocean)

United States Naval Headquarters

Cobh (Queenstown), Co. Cork, 1917-1919

Táimid réidh anois, a cheannasaí!
Nauair a shroich an Ceannasaí Seosaimh K. Taussig, Cabhlach na Stáit Aointaithe Meiriceá, Cóbh ar 4ú Bealtaine 1917, bhí scuadrún longa cogaidh SAM ina dteannta chun teacht i gcabhair ar fheachtais míleata na Comhguaillithe. B'iad na focail cailliúla a fhógair sé ná: "Táimid réidh anois, a cheannasaí!" B'eiseamláir de spiorad comhoibrithe na Meiriceánaigh é nuair a bhuail siad bob ar bhagairt fomhuireán na Gearmánaigh.

Bhí "The Queenstown Command" (Cóbh, Co. Choraí) lonnaithe anseo ag Teach Aimiréalachta agus é i gcannais ar an gCabhlach in Éire le linn an Chéad Cogadh Domhanda. Bhí tionchar nach beag ag an gCeannasaíocht i gCóbh, agus de réir a chéile do bhí ríthábhacht ag baint leis an ionad mar bhall de Chabhlach na Comhghuaillithe sa chogadh. Choinnigh an Cheannasaíocht lámh in uachtar ar na bealaí mara, rud a thug an coimhlint chun chríche sásúil sa crios cogaidh seo. Bhí Teach Aimiréalachta mar ionad oibre do Chabhlach SAM san Eoraip. Bhí tábhacht ar leith ag an láthair i bhforbairt agus i bpleanáil straitéisí na Cabhlacha, chomh

maith lena mbeartaíoht agus lena dteicneolaíocht le linn an Cogadh.

We are ready now, Sir!
When Commander Taussig arrived at Queenstown with a squadron of U.S. destroyers to assist the allied war effort on May 4th, 1917, uttering his famous words, “We are ready now, Sir”, he embodied the American spirit of cooperation in defeating the U-boat menace.

The Queenstown Command (Cobh, Co. Cork) centered at Admiralty House was the head of naval operations on the island of Ireland during the Great War. The command became of increasing and later of critical importance to the allied naval powers in maintaining the sea-lanes and bringing this theatre of war to its final victorious conclusion. It was also the main operational center of the U.S. Navy in Europe and was of some importance in the development and planning of naval strategies, tactics and technologies.

Erected 2017 by Naval Order of the US, Ancient Order of Hibernians, Pork of Cork, Cork County Council.