Figueres in Girona, Catalonia, Spain — Southwestern Europe (Iberian Peninsula)

Plaça de l’Església / Church Square

Church Square
It was around the church of Sant Pere that the town started to grow in the 9th century. At that time, the building was a small Romanesque church. On 3 November 1701, it was used by King Philip V of Spain and Princess Marie Louise of Savoy for their royal wedding. The square is a recent construction and dates from 1948. Previously, the location had been taken up by a group of houses, Placeta de l'Oli and the cemetery. Initially, the idea was to make a square opposite the main front of the church, which meant demolishing a number of houses to create a large avenue to Pujada del Castell. However, in the end, it was considered more viable to demolish the group of houses on the side of the church and a new exit was created for the church through the portico of Galilea.

In the first few months of the Spanish Civil War (1936-1939), the church was burned down and almost completely demolished and the town's parish register was lost. Between 1941 and 1948, it was rebuilt in neo-Gothic style with labour provided by Republican prisoners. Today, it is one of the busiest places in the town and,
during the day, especially in summer, it is home to the queues waiting to enter the Dali Museum. When night falls, the square is flooded with peace and quiet under the lights of the church of Sant Pere.

Place de l'Église
La ville s'est étendue à partir du IX siècle autour de l'église de Sant Pere; il s'agissait à l'époque d'une petite église romane. Le roi Philippe V et Marie-Louise de Savoie s'y marièrent le 3 novembre 1701. La place est récente, elle date de 1948. Elle était auparavant occupée par un pâté de maisons, la petite place de l'Oli et un cimetière. À l'origine il était prévu de construire une place devant la façade principale de l'église et d'ouvrir une grande promenade menant à la côte du château, mais ce projet impliquait la démolition de plusieurs maisons. Finalement, il sembla plus simple de démolir le pâté de maisons de la façade latérale de l'église et de créer une nouvelle sortie par le porche de Galilée.

Au cours des premiers mois de la Guerre Civile (1936-1939), l'église fut incendiée et presque entièrement détruite, entrainant la disparition des archives paroissiales de la ville. Elle fut reconstruite entre 1941 et 1948, dans un style néogothique, avec une main-d'œuvre constituée de prisonniers républicains. L'endroit est aujourd'hui l'un des plus fréquentés de la ville dans le journee, surtout en été, nombreuses
2. Plaça de l’Església / Church Square Marker - wide view
sont les personnes qui font la queue pour visiter le Musée Dali. En revanche, le soir, le calme règne sur toute la place illuminée par l'éclairage de l'église Sant Pere.

Plaza de la Iglesia
Fue alrededor de la iglesia de Sant Pere que empezó a crecer la ciudad a partir del siglo IX; en aquel momento, la construcción era una pequeña iglesia románica. El templo acogió, el 3 de noviembre de 1701, las nupcias reales entre el rey Felipe V y Maria Luisa de Saboya. La plaza es reciente, del año 1948, ya que este espacio había estado ocupado por una isla de casas, la plazuela del Oli y un cementerio. En un principio, se había pensado hacer una plaza delante de la fachada principal de la iglesia, lo que suponía derrumbar una serie de casas y, de esta forma, crear un gran paseo que llegase hasta la subida del Castillo. Finalmente pero, pareció más viable el derrumbe de la isla de casas de la fachada lateral del templo y se creó una nueva salida glesia por el pórtico de Galilea.

Durante los primeros meses de la Guerra Civil (1936-1939). El templo fue incendiado y derrumbado casi en su totalidad y se perdió el Registro Parroquial de la ciudad. Entre los años 1941 y 1948 se reconstruyó en estilo neogotico con el trabajo de prisioneros del bando republicano. Actualmente, éste es uno de los lugares más concurridos de la ciudad; durante el
dia, sobre todo en verano, podemos ver la cola de personas que esperan para entrar en el Museo Dali. Al caer la noche, la paz llena toda la plaza bajo las luces de la iglesia de Sant Pere.

Plaça de L'Església
Va ser a l'entorn de l'església de Sant Pere que va començar a créixer la vila a partir del segle IX; en aquell moment, la construcció era una petita església romànica. El temple va acollir, el 3 de novembre de 1701, les noces reials entre el rei Felip V i Maria Lluïsa de Savoia. La plaça és recent, de l'any 1948, ja que aquest espai havia estat ocupat per una illa de cases, la placeta de l'Oli i un cementiri. En un principi, s'havia pensat fer una plaça davant de la façana principal de l'església, cosa que suposava enderrocar una sèrie de cases i, d'aquesta manera, crear un gran passeig que arribés fins a la pujada del Castell. Finalment però, va semblar més viable l'enderroc de l'illa de cases de la façana lateral del temple i es creà una nova sortida a l'església pel pòrtic de Galilea.

Durant els primers mesos de la Guerra Civil (1936-1939), el temple va ser incendiat i enderrocat gairebé del tot i es va perdre el Registre Parroquial de la vila. Entre els anys 1941 i 1948, es va reconstruir en estil neogòtic amb el treball de presoners del bàndol republicà. Actualment, aquest és un dels llocs de la vila més concorreguts, durant el dia, sobretot a l'estiu, hi podem veure la cua de persones que esperen per entrar al Museu Dalí. A les nits, però, la pau omple tota la plaça sota els llums de l'església de Sant Pere.

Erected by Generalitat de Cataluña.

More about this marker. It’s in the plaza in front of the church