Delft, South Holland, Netherlands — Northwestern Europe

Gemeenlandshuis van Delfland

Inscription.
Dit laatgotische woonhuis is het oudste stenen woonhuis in Delft. Het is gebouwd in 1505 in opdracht van Jan de Huyter, baljuw en dijkgraaf. De wapenschilden boven de ingang dateren uit 1652 en zijn ontworpen door de architect en schilder Pieter Post. Sinds 1645 is het Hoogheemraadschap van Delfland in dit gebouw gevestigd. Waterschappen behoren tot de oudste overheidsinstanties van Nederland. Ze zijn verantwoordelijk voor bescherming tegen overstromingen, voor schoon water, voldoende water en het zuiveren van afvalwater.

Post graag afgeven bij de receptie, Phoenixstraat 32.

This late Gothic house is the oldest stone-built house in Delft. It was commissioned to be built by the bailiff and dike reeve, Jan de Huyter, in 1505. The coats of arms above the entrance date back to 1652 and were designed by Pieter Post, a Dutch Golden Age architect and painter. The Delfland Water Authority has been based in this building since 1645. The Water Authorities are the oldest government institutions in the Netherlands. They are responsible for flood protection, good water quality, surface water level management
and sewage treatment.

Erected by Hoogheemraadschap van Delfland.