Montjuïc in Barcelona, Catalonia, Spain — Southwestern Europe (Iberian Peninsula)

Montjuic Castle

Catalá
El Castell de Montjuïc
El cim de la Muntanya de Montjuïc allotjava, com a minim des del segle XI, un farell o torre de gualta que senyalitzava l'aproximació de naus a la ciutat i els estats de setge. Amb motiu de la Guerra de Secessió (1640-1652), el Consell de Cent decidi fortificar aquesta zona encarregant un petit forti al mestre Fra Gervasi de Martorell. En acabar la contesa, aquest forti passà a mans de la Corona Hispànica, que el transformà progressivament en una gran fortalesa, seguint els dissenys que els enginyers Lorenzo Tossi i Josep Chafrion executaren durant el periode 1671-1697. Després de la Guerra de Successió (1700-1714) el Castell va ser totalment reformat i ampliat per l'enginyer militar Juan Martin Cermeño, autor, entre altres, de les fortaleses de la Ciutadella i del Castell de Sant Ferran de Figueres. Aquestes obres, executades entre 1753 i 1779, confegiren el seu aspecte actual al Castell de Montjuïc.

Elements senyalitzats en el plànol:
1. Pont d'accés
2. Els cossos de guàrdia
3. El baluard de Santa Amália
4. El baluard de Sant Carles
5.
El pati d'armes o quadrat
6. La torre de guaita
7. La muralla de marina
8. L'hornabec
9. El revelli
10. El fossat de Santa Eulàlia
11. El camí cobert
12. El fossat de Santa Elena
13. El baluard de Velasco
14. El baluad de la Llengua de Serp
15. Les llunetes de mar i de terra

Español
El Castillo de Montjuïc
La cima de la Montaña de Montjuïc albergaba desde el siglo XI -si no antes- un faro o torre de vigia que indicaba la aproximación de naves a la ciudad y los estados de sitio. Con motivo de la Guerra de Secesión (1640-1652), el Consell de Cent decidió fortificar esta zona encargando un pequeño fortin al maestre Fray Gervasio de Martorell. Al acabar la contienda, este fortin pasó a manos de la Corona Hispánica, que lo fue transformando progresivamente en una gran fortaleza, según los diseños que los ingenieros Lorenzo Tossi y Josep Chafrion ejecutaron durante el periodo 1671-1697. Después de la Guerra de Sucesión (1700-1714), el Castillo fue totalmente reformado y ampliado por el ingeniero militar Juan Martín Cermeño, autor, entre otras, de las fortalezas de la Ciutadella y del Castillo de San Fernando de Figueres. Estas obras, ejecutadas entre 1753 y 1779, confirieron al Castillo de Montjuïc su aspecto actual.

Elementos señalizados en el plano:
1. El puente de acceso
2.
Los cuerpos de guardia
3. El baluarte de Santa Amália
4. El baluarte de Sant Carles
5. El patio de armas o cuadrado
6. La torre de vigía
8. El hornabeque
9. El revellin
10. El foso de Santa Eulàlia
11. El camino cubierto
12. El foso de Santa Elena
13. El baluarte de Velasco
14. El baluarte de la Llengua de Serp
15. Las lunetas de mar y de tierra

English
Montjuïc Castle
At least as far back as the 11th century, the summit of Montjuïc was the site of a beacon or lookout tower that warned the city of approaching ships and signalled times of siege. As a consequence of the Revolt of Catalonia (1640-1652), the Consell de Cent (the governing body of Barcelona at the time) decided to fortify this area and engaged the master brother Gervasi Martorell to construct a small fort. After the war the fort passed into the hands of the Spanish Crown, which from 1671 to 1697 gradually transformed it into a great fortress in accordance with the plans of the engineers Lorenzo Tossi and Josep Chafrion. After the War of the Spanish Succession (1700-1714) the Castle was modernised and enlarged by the military engineer Juan Martin Cermeño, whose other projects included the fortress of la Ciutadella and the Castle of Sant Ferran de Figueres. These alterations, made
between 1753 and 1779, gave Montjuïc Castle its present appearance.

Features indicated on the map:
1. The entrance bridge
2. The guardhouses
3. The Santa Amália Bastion
4. The Sant Carles Bastion
5. The parade ground or courtyard
6. The watchtower
7. The sea-facing wall
8. The hornwork
9. The ravelin
10. The Santa Eulàlia Moat
11. The covered way
12. The Santa Elena Moat
13. The Velasco Bastion
14. The Llengua de Serp Bastion
15. The seaward and landward lunettes

Francais
Le Château de Montjuïc
Le sommet de la Montagne de Montjuïc abritait, au moins depuis le XIe siècle, un phare ou une tour de surveillance qui indiquait l'approche de bateaux de la ville et des états de siège. Avec la Guerre de Sécesion (1640-1652), le Consell de Cent (l'organe directeur de Barcelone au moment) décida de fortifier cette zone par la mise en service d'un petit fort du maître Moine Gervasi de Martorell. Au final, ce fort passa aux mains de la Couronne Hispanique, qui l'a transformé progressivement en une grande forteresse, selon les dessins réalisés par les ingénieurs Lorenzo Tossi et Josep Chafrion durant la période 1671-1697. Après la Guerre de Succession (1700-1714), le Château fût complètement refait et agrandi par l'ingénieur militaire Juan Martín Cermeño, auteur entre autres, des forteresses de la Ciutadella et du Château de Sant Ferran de Figueres. Ces œuvres, réalisées entre 1753 et 1779, ont conféré au Château de Montjuïc son apparence actuelle.

Élements identifiés sur le plan:
1. Le pont d'accès
2. Les corps de garde
3. Le bastion de Santa Amália
4. Le bastion de Sant Carles
5. La place d'armes ou carré
6. La tour de guet
7. La muraille de marina
8. L'ouvrage à cornes
9. Le ravelin
10. Le fossé de Santa Eulàlia
11. Le chemin couvert
12. Le fossé de Santa Elena
13. Le bastion de Velasco
14. Le bastion de la Llengua de Serp
15. Les lunettes de mer et de terre

Erected by Edifici Amic de la Bici.

Other nearby markers. At least 8 other markers are within walking distance of this marker. El Pont d’accés i la façana / The Entrance Bridge and the Façade (a few steps from this marker); La torre de guaita / The Watchtower / La torre vigia / La tour de guet (within shouting distance of this marker); Méchain Etablí les Coordenades de Barcelona / Méchain Establishes the Coordinates of Barcelona (within shouting distance of this marker); La Ciutat Bombardejada / The Bombardment of the City (within shouting distance of this marker); Catalan Flag raised (within shouting distance of this marker); El baluard de Sant Carles / The Sant Carles Bastion / El baluarte de Sant Carles (within shouting distance of this marker); Gaspar de Portolà (about 90 meters away, measured in a direct line); El juidici del President Lluís Companys / The Trial of President Lluís Companys (about 90 meters away). Touch for a list and map of all markers in Barcelona.