Tui in Pontevedra, Galicia, Spain — Southwestern Europe (Iberian Peninsula)

Casa da Botica

(Galician:)
Antiga botica e vivenda, con presenza documentada dende o século XVI ao XIX. A casa vencéllase á importante comunidade criptoxudía de Tui, con boticarios como Francisco Luís e Francisco Mariño nos séculos XVI e XVII. A casa reaproveita elementos máis antigos, como unha lumieira do século XIV con elementos heráldicos vinculados á familia Limia, seguramente cóengos da catedral naqueles momentos.

(Spanish:)
Antigua botica y vivienda cuya existencia está documentada desde el siglo XVI al XIX. La casa se vincula a la importante comunidad criptojudía de Tui, con boticarios como Francisco Luis y Francisco Mariño en los siglos XVI y XVII. La casa reaprovecha elementos más antiguos como un dintel del siglo XIV con elementos heráldicos vinculados a la familia Limia, seguramente canónigos de la catedral en aquellos momentos.

(English:)
Ancient apothecary and house which is documented as having existed from the 16th to the 19th century. The house is connected to Tui's eminent Crypto-jew community, with apothecaries such
as Francisco Luis and Francisco Mariño in the 16th and 17th centuries. The house made use of earlier elements, such as a 14th century lintel with heraldry linked to the Limia family, who were probably cathedral canons at the time.

Erected by Concello de Tui, NFC.