Ålesund, Møre og Romsdal, Norway — Northern Europe (a Nordic Country in Scandinavia)

Brunholmgata 10

Inscription. Byggeår: 1905
Byggherre: Bakermester Haugland
Arkitekt: Harald Krogh Stabell br Nåværende eier: Boligseksjoner og Flyspesialisten

Navnet "Aalesunds Avis" er blitt knyttet tii huset fordi denne avisa, som nå er opphart, i lang tid hadde tilhold her med både redak-sion og trykkeri.
Ved siden av gi plass til bakeri, forret-ningen, skomakerverksted, kontor og kafé, har huset alltid yært beboelesehus, som dit også er i dag.
Gjennoomgripende renovasjon av bygningen i begysneisen av 80-årene med poengtering av husets opprinnelige utvendige utsende Kell Holm ga i 1982 eiendommen som gave til Stiftelen Gamble Aalesund.

(English translation)
Year of construction: 1905
Builder: Baker Master Haugland
Architect: Harald Krogh Stabell
Current owner: Boligseksjoner and Flyspesialisten
The name "Aalesunds Avis" has been attached to the building because this newspaper, which has now ceased to exist, had its editorial office and printing office here for a long time.
In addition to providing space for the bakery, the business, shoemaker's workshop, office and cafe, the house has always been a residential reading house, which is still there today.
Comprehensive renovation of the building in the early 1980s, with emphasis on the building's original exterior.
In 1982, Kell Holm gave the property as a gift to the Gamble Aalesund Foundation.

Erected 1997 by Lions Club.