Rosendal in Kvinnherad, Vestland, Norway — Northern Europe (a Nordic Country in Scandinavia)

Gurine

Inscription. Gurine vart bygd i 1875 av Knut (Knud) Skåle Jøra-Knut'n i Rosendal. Oppdragsgjevar var Jacob T. Bleie frå Sorfjorden.
Gurine var bygd som hardangerjakt med lengde 61 fot. I 1959 vart ho forlenga til 72.6 fot.
Mest nytta i Nordlandsfarlen. I 1985 kjøpte Georg Gundersen skuta og gjennomførde ei omfattande restaurering
I 2002 ligg Gurine ved kai i Sandviken og treng omfattande vøle
Interesselagel for Galeas Gurine vart stifta i 2011. Gurine verl redda hiem til Rosendal. Gurine er drege på land i Knulsenfjøro. Det store dugnadsprosjektet er i gang. Følg Gurinestien til varven og sjå korleis arbeidet går.

Ineresselaget for Galeas Gurine

(English translation:)
Gurine was built in 1875 by Knut (Knud) Skåle Jøra-Knut'n in Rosendal. The client was Jacob T. Bleie from Sorfjorden.
Gurine was built as a hardanger yacht with a length of 61 feet. In 1959 she was extended to 72.6 feet.
Most useful in Nordlandsfarlen. In 1985, Georg Gundersen bought the schooner and carried out an extensive restoration
In 2002, Gurine lies at the quay in Sandviken and needs extensive reclamation An interest group for Galeas Gurine was established in 2011. Gurine was rescued home to Rosendal. Gurine is hard on land in Knulsenfjøro. The big charity project is underway. Follow Gurinestien
to the shipyard and see how the work is going.
The inertia team for Galeas Gurine