Kinsale in County Cork, Munster, Ireland — Irish South-West ((Éire) North Atlantic Ocean)

Eaglais Eoin Naofa / St. Johns Parish Church

Ceann t-Sáile Baile Stairiúil / Kinsale Historic Town

Inscription.

Sna 1830'aidí, ag deireadh ré na bPéindlíthe, tógadh Séipéal Eoin Baiste, in áit foirgneamh díon tuí a bhí níos lú. Dhear an Bráthair Michael Augustine O'Riordan an stíl clasaiceach atá air agus dhear sé roinnt séipéal eile i gCorcaigh freisin. Tá dealbh breá ann den sagart paróiste, an tUrr. Justin Foley McNamara, a bhí freagrach as agus a rinne an dealbhóir cáiliúil, John Hogan. Nuachóiríodh an séipéal sna blianta deireanacha seo ach tá ceann de na horgáin is sine sa tír fós ann agus síleáil atá plástráilte go greanta.

[Sraith meánach de ghrianghraif, ó chlé go deas, léann fotheidil]
• Stíl Chlasaiceach Taobh Istigh

• Orgán Séipéil

• Rós Ornáideach Sileáil

————————————————

The Church of St John the Baptist was built in the 1830's to replace a smaller thatch-roofed building that marked the end of the Penal Laws. The classical style design was the work of Brother Michael Augustine O'Riordan who designed a number of other Cork churches and it contains a fine statue of the
parish priest responsible, Rev. Justin Foley McNamara, by the noted Cork sculptor, John Hogan. The church has been modernised in recent years but it still contains one of the oldest organs in the country and an elaborately plastered ceiling.

[Middle row of photos, left to right, captions read]
• Classical Style Interior

• Church Organ

• Ornate Ceiling Rose

Erected by Town of Kinsale, Cork County Council, National Development Plan, and Fáilte Ireland. (Marker Number 5.)