Amsterdam Oud-West , North Holland, Netherlands — Northwestern Europe

Kanaalstraat / Canal Street

Inscription.
De straat is vernoemd naar het nabijgelegen Jacob van Lennepkanaal. In 1882 wordt de N.V. Exploitatiemaatschappij van Bouwterreinen Overtoom opgericht en komt er een plan tot bebouwing van een gedeelte van de Stads- en Godshuispolder. Van 1881 tot 1884 wordt het Jacob van Lennepkanaal gegraven voor de aanvoer van bouwmaterialen. Om de vele zeil- en stoomboten ongehinderd doorgang te bieden worden er beweegbare bruggen aangelegd. De straten worden naar schrijvers of dichters genoemd en de nieuwe wijk gaat al gauw de Dichtersbuurt heten.

The street was named after the nearby Jacob van Lennep Canal. In 1882, the N.V. Exploitatiemaatschappij van Bouwterreinen Overtoom (roughly “Overtoom Area Development Company”) was founded and a plan was drawn up to develop part of the Stads- and Godshuis polder. From 1881 to 1884, the Jacob van Lennep Canal was dug for the supply of building materials. Movable bridges were constructed to provide unimpeded passage for the many sailing ships and steamers. The streets were named after writers or poets and the new neighborhood was soon called the Dichtersbuurt (“Poets
District”).

Erected by Geef Straten Een Gezicht.