Part Alta in Tarragona, Catalonia, Spain — Southwestern Europe (Iberian Peninsula)

Hospital de Santa Tecla

Hospital de Santa
Antic hospital i orfenat episcopal fundat l'any 1171 per donació testamentària d'Hug de Cervelló. La seva façana estava formada per una porxada romànica i un segon pis amb finestres de mig punt. Al segle XVI la seva façana es va reformar, tot obrint diferents finestres d'estil gòtic tardà. També s’hi va intal-lar una fornícula amb la imatge de Santa Tecla.

Español
El antiguo hospital y orfanato episcopal fue fundado en el año 1171 por donación testamentaria de Hug de Cervelló. Su fachada estaba formada por un pórtico románico y un segundo piso con ventanas de medio punto. punto. En el siglo XVI su fachada fue reformada, abriendo diferentes ventanas de estilo gótico tardío. También se instaló una hornacina con la imagen de Santa Tecla.

English
Hospital of Santa Tecla
The former Episcopal orphanage and hospital was founded in 1171 through a donation in the will of Hug de Cervello. Its façade was composed of a Romanesque door and a second floor with semi-circular windows. During the 16th century, the
façade was altered and new windows were fitted in the Late-Gothic style. style. A niche was also de Santa Tecla. imagen de Santa Tecla. installed with the image of Saint Tecla.

Français
Hôpital de Sainte Tecla
Ancien hôpital et orphelinat episcopal fondé en l'an 1171 grâce à la donation testamentaire de Hug de Cervelló. Sa façade était composée d'un portail roman et d'arcs en plein cintre aux fenêtres du deuxième étage. Au XVIe siècle on modifia la façade, ouvrant plusieurs fenêtres de style gothique tardif. On y aménagea aussi une niche avec une statue de Santa Tecla.

Erected by Ayuntament de Tarragona.