Archaeological Ensemble of Tárraco in Tarragona, Catalonia, Spain — Southwestern Europe (Iberian Peninsula)

La Porta Triumphalis i la inscripció inaugural de l'Amfiteatre

The Porta Triumphalis and the inaugural inscription of the Amphitheatre

A la media cavea, damunt la Porta Triumphalis, just abans d'arribar a l'arena, hi havia la inscripció monumental que commemorava la construcció de l'Amfiteatre.

Un fragment d'aquesta inscripció va aparèixer reutilitzat en una tomba de la necròpolis visigòtica. Malgrat les poques thetres conservades, sabem que l'edifici va ser finançat per un sacerdot provincial (flamen romae divorum et augustorum) de la primera meitat del segle II.

Restitució de la inscripció a la façana interior de la Porta Triumphalis. Festival Tarraco Viva (R. López. Arxiu Tarraco Viva)

Fragment de la inscripció commemorativa de la construcció de l'Amfiteatre de Tarraco (R. Cornadó. Arxiu MNAT)

Español
La Porta Triumphalis y la inscripción inaugural del Anfiteatro
En la media cavea, encima de la Porta Triumphalls, justo antes de llegar a la arena, se encontraba la inscripción monumental conmemorativa de la construcció del anfiteatro.

Un fragmento de esta inscripción apareció reutilizado en una tumba de la necrópolis
visigoda. A pesar de las pocas letras conservades, sabemos que el edificis fue francias por un se provincial (flamen romae divorum et augustorum) de la primera mitad del siglo.

Restitución de la inscripción en la fachada interior de la Porta Triumphalis, Festival Tarraco Viva

Fragmento con la inscripción conmemorativa de la construcción del de la anfiteatro de Tarraco

English
On the media cavea, above the Porta Triumphalis, just before the arena, there was a monumental inscription commemorating the construction of the amphitheatre.

A fragment of this inscription was found reused in a tomb in the Visigothic necropolis. Although only a few letters have been preserved, we know that the building was financed by a provincial priest (flamen romae divorum et augustorum) in the first half of the 2nd century.

Reconstruction of the inscription on the interior façade of the Porta Triumphalis. Tarraco Viva Festival

Fragment of the inscription commemorating the construction of commemorative the Tarraco amphitheatre

Français
La Porta Triumphalis et l'inscription inaugurale de l'Amphithéâtre
Il y avait, à la hauteur de la media cavea, au-dessus de la Porta Triumphalis, juste avant l'entrée à farine, une
The marker is to the left of center in this view, with the Porta Triumphalis further to the left.
inscription monumentale qui commemorat la construction de l'Amphithéâtre.

Un fragment de cette inscription est apparu réutilisé sur une tombe de la nécropole wisigothique. Malgré le peu de lettres conservées, nous savons que l'édifice fut francă par un prêtre provincial (flamen romae divorum et augustorum) au cours de la première moitié du le siècle.

Restitution de l’inscription de la façade intérieure de la Porta Triumphalls. Festival Tarraco Viva.

Fragment de l'inscription construction de l'amphithéâtre de Tarraco.

Erected by Museu d'Història de Tarragona (MHT). (Marker Number 5.)