Monestir de Montserrat in Barcelona, Catalonia, Spain — Southwestern Europe (Iberian Peninsula)

Pilgrimage Routes in Montserrat

Camins de pelegrinatge a Montserrat
Des de fa gairebé mil anys, Montserrat ha estat al servei dels pelegrins que venen d'arreu a venerar la Moreneta. Recorre els camins de pelegrinatge que ofereix la muntanya i viu un gran viatge espiritual, cultural i turístic.

Camí Ignasià
El Camí Ignasià recrea l'itinerari que el cavaller Ignasi de Loiola va recórrer l'any 1522, des de Loiola (Azpeitia, País Basc), el seu poble natal, fins a Manresa, ciutat on va fer estada durant 11 mesos abans de viatjar a Terra Santa. Manresa es va convertir des d'aleshores en l'emplaçament clau en la vi obra del sant.

Camí Oliba
La figura del bisbe i abat Oliba ha arribat als nostres dies com a persona cabdal per a la cultura catalana i per a l'estil arquitectònic romànic, del qual va ser un gran impulsor. El Camí Oliba és un sender de gran recorregut (GR-151) que connecta algunes de les obres més emblemàtiques de l'art romànic català i esdevé un autèntic museu a l'aire lliure.

Camí de Sant Jaume
L'origen del Camí de Sant Jaume es remunta a principis del segle IX. El tram català del Camí de Sant Jaume s'inicia
al cap de Creus (Costa Brava) i finalitza a Alcarràs (Terres de Lleida). Montserrat és un punt d'especial interès i on es pot iniciar la ruta.

Español
Caminos de peregrinación en Montserrat
Desde hace casi mil años, Montserrat ha estado al servicio de peregrinos llegados de todas partes para venerar a la Moreneta. Recorre los caminos de peregrinación que ofrece la montaña y vive un gran viaje espiritual, cultural y turistico.

Camino Ignaciano
El Camino Ignaciano recrea el itinerario que el caballero Ignacio de Loyola siguió en el año 1522 desde Loyola (Azpeitia, País Vasco), su pais natal, hasta Manresa, ciudad donde permaneció durante 11 meses, antes de viajar hacia Tierra Santa. Manresa se convirtió desde entonces en el emplazamiento clave de la vida y la obra del santo.

Camino Oliba
La figura del obispo y abad Oliba ha llegado a nuestros dias como la de una persona esencial para la cultura catalana y para el estilo arquitectónico románico, del que fue un gran impulsor El Camino Oliba es un sendero de gran recorrido (GR-151) que conecta algunas de las obras más emblemáticas del arte románico catalán y constituye un auténtico museo al aire libre.

Camino de Santiago
El origen del Camino de Santiago se remonta a principios del siglo IX. El tramo catalán del Camino de Santiago se inicia en el cabo
de Creus Kosta Bravy fealiza en Alcams (Terras de Lleida) Montserrat es un punto de especial interés desde donde se puede iniciar la ruta.

English
Pilgrimage routes in Montserrat
For nearly a thousand years, Montserrat has served the pilgrims who come from all around to revere La Moreneta. Travel the pilgrimage routes through the mountains and experience a great spiritual, cultural and touristic journey.

Way of Ignatius
The ignation Way recreates the path taken by the knight Ignatius of Loyola in 1522, from Loyola in Azpeitia, Basque Country – his birthplace - to Manresa, the city where he stayed eleven months before travelling on to the Holy Land. Manresa has represented, from then on, the essential location in the saint's life and work.

Way of Oliba
The figure of the bishop and abbot Oliba has come down to us as a leading individual for Catalan culture and the Romanesque architectural style, of which he was a great proponent. The Oliba Way is a long-distance trail (GR-151) which connects some of the most emblematic works of Catalan Romanesque art, constituting an authentic outdoor museum.

The Way of St. James
The Way of St. James dates back to the early 9th century. The Catalan section of the Way of St James begins in Cap de Creus, Costa Brava, and ends in Alcarrás, Terres de Lleida. Montserrat
3. Nearby Entryway of the Basilica of Montserrat
is a point of special interest where the route may be begun.