Gothic Quarter in Barcelona, Catalonia, Spain — Southwestern Europe (Iberian Peninsula)

Monument a Ròmul Bosch i Alsina

Catalá
Robert Krier
Ròmul Bosch i Alsina (1852-1923), metge, navilier, diputat, senador i alcalde de Barcelona fou també president de la Junta d'Obres del Port de Barcelona durant vint-i-un anys (en dos periodes diferents). Va ser un dels impulsors i el principal administrador de les grans obres d'ampliació del port en les primeres dècades del segle XX. Aquestes obres varen configurar la infraestructura del que actualment és el Port Vell. Com a homenatge al seu important paper en el port, el 1923 es va donar el nom de Bosch i Alsina al vell moll de la Muralla. La gran escultura de l'artista luxemburguès Robert Krier es troba davant de l'edifici que Bosch i Alsina va convertir en seu de la Junta d'Obres del Port de Barcelona el 1918.

Español
Robert Krier
Ròmul Bosch i Alsina (1852-1923), médico, naviero, diputado, senador y Alcalde de Barcelona, fue también presidente de la Junta de Obras del Puerto de Barcelona durante veintiún años (en dos periodos diferentes). Fue uno de los impulsores
y el principal administrador de las grandes obras de ampliación del puerto en las primeras décadas del siglo XX. Estas obras configuraron la infraestructura de lo que actualmente es el Port Vell. Como homenaje a su importante papel en el puerto, en 1923 se dio el nombre de Bosch i Alsina al viejo moll de la Muralla. La gran escultura del artista luxemburgués Robert Krier se encuentra delante del edificio que Bosch i Alsina convirtió en sede de la Junta de Obras del Puerto de Barcelona en 1918.

English
Monument to Ròmul Bosch i Alsina
Robert Krier
Ròmul Bosch i Alsina (1852-1923), doctor, shipping agent, MP, senator and mayor of Barcelona was also president of the Port of Barcelona Works Board for twenty-one years (in two different perjods). He was one of the promoters and the main administrator of the great port enlargement works in the first decades of the 20th century. These works configured the infrastructure of what is currently the Port Vell. As a tribute to his key role in the port, the name of Bosch i Alsina was given to the old Muralla wharf in 1923. The large sculpture by the Luxembourgish artist Robert Krier stands in front of the building that Bosch i Alsina turned into the Port of Barcelona Works Board in 1918.

Waterways & Vessels. A significant historical year for this entry is 1923.

3. Monument a Ròmul Bosch i Alsina