Louisburg in County Mayo, Connacht, Ireland — Irish West ((Éire) North Atlantic Ocean)

Famine Museum and Granuaile Centre, Louisburgh

Clew Bay Archeaological Trail site 12

Slí Seandálaíochta Chuan Módh

Cluain Cearbhán - Meadow of the Buttercups

The Famine Museum in Louisburgh recounts local memories of the famine, presents coverage of the famine in the media, nationally and locally, and shows how links have been established between Louisburgh and other parts of the world, culminating in the local famine walk along Doo Lough Valley.

The Granuaile Centre recounts the life and times of the 16th century O'Malley Chief and Sea Captain, Granuail (Grace O'Malley or Gráinne Uaile) who headed the shipping fleet which reigned supreme in Clew Bay at that time.

Músaem an Ghorta agus lonad Ghráinne Mhaoil, Cluain Cearbhán

Déanann Músaem an Ghorta i gCluain Cearbhán cur síos ar na cuimhní áitiúla atá ar an nGorta Mór, cuirtear an trácht a bhí ar an nGorta sna meáin, go náisiúnta agus go háitiúil, i láthair agus taipeántar mar a bunaíodh naisc idir Cluain Cearbhán agus codanna eile den domhan, agus tá siúlóid ar feadh Ghleann Dhúloch mar chríoch air.

Tugann lonad Ghráinne Uaile cuntas ar an saol mar a bhí sa 16ú haois le linn ré an Taoisigh agus an Chaptaen Loinge Gráinne Uaile (nó Gráinne Ní Mháille) a bhí i gceann feadhna ar chabhlach long a raibh ceannas ceann acu i gCuan Mó ag an am.

Erected by Mayo County Council, South West Mayo,
and Comhoail Oileáin na hÉireann.